Een auto tracker is een onmisbaar stuk techniek

Een auto tracker is tegenwoordig een onmisbaar stuk techniek in elke auto. De kosten zijn aanzienlijk gedaald ten opzichte van vroeger, terwijl de mogelijkheden alleen maar toenemen. Met een auto tracker kunt u live de locatie van uw voertuig volgen, waarschuwingen ontvangen bij diefstal, sabotage of overtredingen van de maximumsnelheid, en veiligheidszones instellen. Deze functies zijn allemaal beschikbaar met de auto trackers van TrackJack.

 

Kilometeradministratie

Een van de meest voorkomende toepassingen van een auto tracker is het bijhouden van de kilometeradministratie. Alle gereden kilometers worden automatisch geregistreerd, inclusief start- en stoptijden, start- en stopadressen en exacte kilometerstanden. Hierdoor hoeft u de kilometeradministratie niet langer handmatig bij te houden of onhandig in een Excel-bestand te zetten. Dit bespaart tijd, moeite en voorkomt veel frustratie.

 

Fleet Management

Voor wagenparkbeheerders biedt fleet management talloze mogelijkheden. Waar u vroeger geen idee had waar uw voertuigen zich bevonden zonder iedereen te bellen, biedt de fleet management software van TrackJack nu de mogelijkheid om live inzicht te krijgen in de locatie, snelheid en zelfs het rijgedrag van alle voertuigen in de vloot. Fleet management omvat vaak ook inzicht in brandstofverbruik en koppelingen met bijvoorbeeld een tankpas.

Wist u dat een fleet manager niet alleen auto’s hoeft te beheren? In de bouwsector worden GPS trackers vaak gebruikt om shovels, knikladers, actiewagens, graafmachines en aggregaten te monitoren. Hiermee worden draaiuren inzichtelijk en eenvoudig factureerbaar.

 

Geld besparen met een evenwichtig wagenpark

De wet ‘Normerende regeling werkgebonden personenmobiliteit’ is van belang voor bedrijven met meer dan 100 voertuigen. Deze wet, die mogelijk per 1 januari 2022 wordt ingevoerd, stelt dat de CO2-uitstoot van alle zakelijke kilometers onder een bepaalde grens (waarschijnlijk 96 gram CO2 per kilometer) moet blijven. Wordt deze grens overschreden, dan kan dit resulteren in aanzienlijke boetes.

Een evenwichtig wagenpark, ondersteund door een efficiënte auto tracker en fleet management systeem, helpt bedrijven niet alleen om aan deze regelgeving te voldoen, maar ook om operationele kosten te verlagen en de algehele efficiëntie te verhogen.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/

Over de auteur

Scroll naar boven